Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Doneer voor goed onderwijs

Wat als je school door bommen is beschadigd… ? Wat als de weg naar jouw school te gevaarlijk is… ? In het zuiden van Syrië is dit de dagelijkse realiteit en lopen veel kinderen een onderwijsachterstand op. World Vision laat het niet gebeuren dat er een generatie verloren gaat en startte samen met andere organisaties het initiatief 'No Lost Generation', voor kinderen in Syrië en Irak.

Een voorbeeld van het werk in het zuiden van Syrië: In drie gemeenschapscentra in de plaatsen Sur, Jadal en Sayda zijn vijftien klaslokalen ingericht. Kinderen die niet op eigen gelegenheid naar school kunnen komen, worden gehaald en gebracht. Ruim 4.000 kinderen in dit gebied krijgen schoolspullen. Ze krijgen ook extra ondersteuning bij het leren. Negentig leerkrachten ontvangen lesmateriaal. Ook de ouders worden betrokken bij het onderwijs aan hun kinderen. Samen met lokale partners zorgen we er zo voor dat kinderen weer kind kunnen zijn en gewoon naar school.

Shaima: "Ik was in het dorp toen de raketten en bommen insloegen. Alle huizen waren verwoest. Ook bij mijn school was een bomexplosie. Daarna ben ik niet meer naar school gegaan. We zijn uiteindelijk naar Jordanië gevlucht. 's Morgens sta ik rond een uur of zes op. Ik moet dan water halen. Daarna ga ik naar school. Ik hou van school omdat je zoveel verschillende dingen leert. 's Middags uit school, doe ik de was en maak ik mijn huiswerk. Toen we in dit vluchtelingenkamp kwamen, moedigde World Vision me aan om te gaan voetballen. Zo ontmoet ik andere kinderen en voel ik me minder bang. Later wil ik kinderarts worden. Ik heb zoveel pijn gezien en daarom wil ik kinderen helpen."

Maak dromen waar en geef voor onderwijs!

Ja, ik wil eenmalig een gift geven

euro van mijn rekening af te schrijven.

1. Mijn gegevens:

(1234 AA)
- - (dd-mm-jjjj)

* velden met een sterretje zijn verplicht in te vullen.

World Vision Nederland garandeert je privacy. We zullen de gegevens die we via de website ontvangen vertrouwelijk gebruiken. Ook zullen we gegevens niet verkopen, verhuren of ruilen met andere organisaties.

Verzenden

 


Deel artikel